Varför dör män före kvinnor?



Som ni somliga vet att jag brukar få mail från vissa av er om bekrymmelse, frågor och dela er med mig nästan om allt.

Och igår på kvällen fick jag en mail från en rolig tjej samt väldigt provercerad på 28årsålder som haft en tuff uppväxt från olika fosterhem till fängelse i 6 månader för olaga narkotikabrott.
Jag har utbytt erfarenheter med henne om självkänsla, självförtroende, utanförskap och "förtrycksupplevesle" snart i tre år och nu fick jag en intressanta mail som hon skrev att hon tyckte det moderna samhället, är sveket mot män.
Jag blev förvånad att hon som satt på en kvinnofängelse anser att vi i samhället borde sänka eller tas bort det feminisktiska sida från medievärlden. Hon förklarade att kvinnors våld mot män borde tas upp mer i media. Eftersom kvinnors våld mot män brukar ju inte ta upp så filtigt i media. Media borde ändra sin syn på män och kvinnor med sina könsroller, och försöker utjämna lika antal på kvinnors och mäns namn på ens tidning med massa artiklar. Hon tror att det skulle komma fram mer som jämställdhet om vi alla kvinnor slutar vara så feministerna och börja istället vinka med vita flaggar.  

Jag har gått och funderat småningom idag på det hon skrev i mailen. Även om jag inte håller med om att det skulle vara en bra idé att vi slutar med det feministiskta. 
Vi alla inklusive du,  har alltid vetat att männen framstår nästan alltid som förtryckare och kvinnorna nästan alltid som oskuldsfulla offer. T.ex. Varför är det bara män kan kallas fähund? (Bortsett från biologisk termer om djurhanar)
Det finns synonymer till fähund;
Fähund= Skurk, kräk
Det är sådana ord som användas bara mot män. Är det inte dags att vi börjar ses oss mer som individer och sluta användas ord som utser vilket kön med fördömande kallad öknamn? 
 
Det finns en andra tanken som slår till mig är att män utan med jobb blir ofta dumpad. Har ni tänkt på det?  
Är det nog för att det inte är normalitet för kvinnor som försörjer och skämmer bort männen?
Så därför att vi borde ses oss alla som individer oavsett vårt kön, som där alltså män ska ha samma möjlighet att få vårdnaden om sina barn som en kvinna, och där kvinnor ska ha samma möjligheter i arbetslivet som män.
Så sluta inte vara feminist för vi behöver det för vårt samhälle!

Personligt och tankar | | En kommentar |
Upp